Actueel

Informatieavond nieuwbouw

Dinsdag 18 februari organiseerden we de eerste infromatieavond over onze nieuwbouw aan 't Oostrom. Hieronder het verslag van deze avond.

De avond begon met een introductie van de aankomend manager huisvesting van Wereldkidz, Evelien Wanders-Plijter, zij zal per 1 april bij wereldkidz aan de slag gaan. Daarna werd het projectteam voorgesteld in de naam van Thomas-Luuk Borest en Joep Linders van VKZ. Thomas-Luuk en Joep namen het daarna over om de staus van het project toe te lichten. Daarbij werd ingegaan op de kaders vanuit de gemeente, initiële planning en uitgangspunten van het bouwproces, waaronder de ambitie voor een Energie Neutraal Gebouw (ENG), indien financieel haalbaar en de integratie van duurzaamheid in het ontwerp.


Presentatie Bouwplannen
De belangrijkste punten uit de presentatie waren:

  • Huidige planning: Momenteel bevinden we ons in de initiatieffase. Hierna volgt de ontwerpfase waarin het Programma van Eisen verder wordt uitgewerkt tot een ontwerp van de nieuw school. Tot slot start de realisatiefase, waarbij de daadwerkelijke bouw plaatsvindt.
  • Duurzaamheid: De school wordt gebouwd volgens BENG -richtlijnen en zal moeten voldoen aan Frisse Scholen klasse B.
  • Omgevingsfactoren: Uitgangspunt is om binnen het huidige omgevingsplan het gebouw te realiseren. Op dit moment is WereldKidz en VKZ in gesprek met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug om de ruimtelijke kaders te bepalen en om kansen voor de school te bespreken. Zoals toekomstige uitbreidingsmogelijkheden en mogelijk tijdelijk deels gebruik van het huidige buitenterrein zolang er geen woningbouw wordt gerealiseerd.


Vragen en Aandachtspunten van Ouders
Tijdens de avond kwamen diverse vragen en aandachtspunten vanuit ouders en het team van De Ontdekkingsreis naar voren:

  • Toegankelijkheid voor mindervaliden: Ouders vroegen hoe de school rekening houdt met rolstoelgebruikers en andere mobiliteitsbeperkingen. Er werd uitgelegd dat het gebouw inclusief ontworpen wordt, maar ouders gaven aan hier extra aandacht voor te vragen.
  • Entree aan ’t Jagerspad: Er waren vragen over de bereikbaarheid van de school vanaf deze entree en hoe deze veilig ingericht wordt voor leerlingen. Een entree vanuit het Oostrom wordt door de aanwezigen als een onveilige verkeerssituatie beschouwd en is niet wenselijk.
  • Fietsenstalling: Ouders wilden weten of er voldoende ruimte is voor fietsen en hoe de veiligheid van de stallingen gewaarborgd wordt, voornamelijk tijdens het afscheid nemen van kind.
  • Duurzaam bouwen: Ouders waren geïnteresseerd in concrete duurzame maatregelen, zoals het gebruik van circulaire materialen en energieoplossingen. 

Conclusie en Vervolgstappen
Het projectteam neemt deze feedback graag mee in het verdere ontwerpproces. Ouders en team worden op de hoogte gehouden van de voortgang via social schools en toekomstige identieke bijeenkomsten gedurende het gehele proces.

Media
  • image0