Nieuwe leerlingen

Aanmelden

Nieuwsgierig naar ons en ons onderwijs? Neem contact op via administratie@deontdekkingsreis.nl en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.

Overstappen vanaf een andere school

Als ouders hun kind vanaf een andere school op De Ontdekkingsreis willen aanmelden, worden de volgende stappen ondernomen:

1. Ouders melden zich aan voor een kennismakingsgesprek.
  2. In dit gesprek wordt de reden van de aanmelding besproken. Ook wordt in dit gesprek voorlichting gegeven over de werkwijze van de school.
  3. Op basis van het gesprek wordt de beslissing genomen of we ervaringsdagen inplannen. Deze dagen zijn voor het kind en zijn ouders een concrete ontmoeting met de school
  4. Na de ervaringsdagen bespreken we met het kind en de ouders hoe het gegaan is en of we elkaar passen. Als dat zo is maken we een afspraak of en wanneer de overstap zal plaatsvinden. Voor de overstap zijn 2 momenten in het jaar geschikt, na de kerstvakantie en na de zomervakantie.

De belangrijkste criteria voor aanname van het kind zijn:

• dat het kind het zelf wil,
  • dat de ouders volledig achter ons onderwijs staan,
  • dat de school het onderwijs kan bieden dat het kind nodig heeft.
  • We onderzoeken heel graag samen of we elkaar passen!

Download hier ons inschrijfformulier